В Україні затримали наркокартель, який продавав амфетамін через телеграм-канали

У Національній поліції України проведену у 20 областях операцію назвали “вилученням року”.

npu.gov.ua

В Україні затримали 67 людей за виготовлення та продаж наркотиків через месенджери. Про це 17 жовтня повідомив заступник голови Національної поліції України Андрій Нєбитов у своєму фейсбуці.

- Вилучення року – понад 3,5 млн доз наркотиків і психотропів. Одразу 6 міжрегіональних наркоугруповань ліквідувала Нацполіція під час масштабної операції. Заходи охопили 20 регіонів України. Ліквідовано 19 нарколабораторій, затримано та поміщено до ізоляторів тимчасового тримання 67 осіб на чолі з організаторами, — написав він. 

У Департаменті комунікації Національної поліції України розповіли, що постачання прекурсорів налагодили з Польщі. Для збуту наркотиків використовували телеграм-канали й «закладки».

- Поліцейські провели 230 обшуків. Вилучено близько 400 кг наркотиків, 1000 літрів реакційних сумішей (практично готовий продукт), понад 15 тонн прекурсорів, — додав Нєбитов.

Мова йде про альфа-PVP, амфетамін, мефедрону  та МДМА. В операції взяли участь 1500 поліцейських. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко зазначив, що дохід наркокартелю сягав понад 350 млн гривень на місяць. Кошти відмивали через криптобіржі за допомогою ботоферм.

- Це дозволяло реєструвати численні облікові записи в месенджерах, платіжних системах та на криптобіржах, зберігаючи анонімність і заплутуючи сліди фінансових транзакцій, — розповіли в пресслужбі поліції.

Підозру оголосили 73 учасникам наркосиндикату. Їм загрожує до 20 років позбавлення волі.