Росіяни атакували енергетичну інфраструктуру на Миколаївщині, а на Сумщині - авто екстрених служб

Є руйнування житлових будинків, згоріли автомобілі, на Херсонщині шестеро людей травмовані.

t.me/ivan_fedorov_zp/12511

Уночі 17 жовтня росіяни завдали чергової дронової атаки по Україні. Про наслідки ударів повідомили місцеві військові адміністрації.

На Миколаївщині ворог атакував енергетичну інфраструктуру. Внаслідок ударів є знеструмлення абонентів, повідомив очільник ОВА Віталій Кім. Енергетики вже заживили більшу частину споживачів, роботи тривають. Постраждалих немає.

На Сумщині сили ППО вночі збили п'ять ворожих безпілотників. Як повідомили в ОВА, вночі та зранку росіяни здійснили 9 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів області. Зафіксовано 24 вибухи. Обстрілів зазнали Білопільська, Річківська, Есманьська, Шалигинська, Зноб-Новгородська громади. У Зноб-Новгородській громаді внаслідок обстрілу сталася пожежа у квартирах мешканців двоповерхового будинку, також загорівся легковий автомобіль. Коли екстрені служби надавали людям допомогу, росіяни вдарили вдруге, спрямувавши FPV-дрони на автівки екстрених служб - швидку і пожежний автомобіль. Техніка постраждала, але людей вдалось врятувати.

На Херсонщині за добу внаслідок російських ударів шестеро людей зазнали поранень. За словами голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, під ворожим вогнем та авіаударами перебували 19 населених пунктів області та місто Херсон. Російські військові поцілили в житлові квартали, зокрема пошкоджені п'ять багатоповерхівок та 10 приватних будинків. Також окупанти пошкодили станцію техобслуговування та приватні автомобілі.

Впродовж доби окупанти завдали 424 удари по восьми населених пунктах Запорізької області, повідомляють в ОВА. Зокрема, війська РФ здійснили 10 авіаційних ударів, 15 обстрілів з РСЗВ, 136 артобстрілів, атакували область 263 різних БпЛА. Надійшло 13 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Мирні жителі не постраждали.

На Харківщині під ворожим вогнем перебували Богодухівський р-н, Золочівська ТГ, с. Олександрівка, повідомляють в ОВА. Завдано авіаударів двома КАБами за межами населеного пункту. Також ворог завдавав ударів КАБ по с. Шевченкове Чугуївського району. Там пошкоджений житловий будинок, але обійшлося без постраждалих.