В ISW заявили про ускладнення боїв у Курській області

Причина - погана погода.

facebook.com/GeneralStaff.ua

Бої у Курській області ускладнюються через погоду як для українських, так і російських військ. Між тим російські війська просунулися на схід від Любимівки та на заході від населеного пункту Зелений Путь (обидва на південний схід від Кореневого), повідомляється у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, через погану погоду уповільнюється та стає складнішим просування механізованої техніки війск РФ та ЗСУ на "українському плацдармі" в Курській області. Український військовослужбовець, який наразі знаходиться в Курській області, заявив про російські атаки невеликими групами піхоти на бойових машинах-амфібіях. Також є проблеми зі зв’язком між підрозділами ЗСУ, вірогідно, через погані погодні умови, що може сприяти контратакам РФ в регіоні.

Військовослужбовець наголосив, що наразі співвідношення між українською та російською живою силою становить 1 до 5 військовослужбовців, проте ЗСУ продовжують атакувати попри на брак живої сили та проблеми з координацією. Російські джерела ISW визнали, що дощові та брудні умови ускладнюють бойові дії для обох сторін у Курській області, та що війська РФ все більше покладаються на артилерійський вогонь.

За даними геолокаційних кадрів від 16 жовтня, російські війська просунулися на схід від Любимівки та на заході н.п. Зелений Путь (обидва на південний схід від Кореневого). Кадри від 14 жовтня показують, що війська РФ просунулися в полях на північний захід від Кругленого (на південний схід від Кореневого). Крім того, 15 жовтня війська РФ завдавали ударів по позиціях ЗСУ у будівлі в Ольгівці (безпосередньо на схід від Кореневого), що свідчить про те, що українські сили нещодавно відновили деякі позиції,  наголосили у звіті.

Українські військовослужбовці, які воюють у Курській області, 16 жовтня повідомили про бої за Ольговку та Новоіванівку, які частково знаходяться під українським контролем. Також фронт проходить біля Толстого Лугу, Любимівки, Зеленого Путі, Нижнього Клину, Малої Лохні та Новоіванівки, біля Ольговки, Руського Поріччя, Нижньої Парової, Нечаєва, Плехова, в районі Руської Конопельки і Фанасеєвки.