Скандальна голова Хмельницької МСЕК оформила інвалідність 50 прокурорам

Прокурори оформили інвалідність, "дахуючи" корупційну схему Тетяни Крупи у МСЕК та ПФ.

rbc.ua

50 прокурорів Хмельницької області на чолі з обласним прокурором Олексієм Олійником оформили інвалідність, "дахуючи" корупційну схему Тетяни Крупи у МСЕК та ПФ. Про це пише у Facebook журналіст, головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

- Ця кримінальна драма шокує глибиною беспределу та безкарності влади. Затримання 5 жовтня Тетяни Крупи – депутата партії "Слуга народу", головної лікарки Хмельницької медико-соціальної експертизи, яка за хабарі масово оформляла свідоцтва про інвалідність, та її сина Олександра Крупи, начальника Пенсійного фонду Хмельницької області, які зберігали вдома у готівці та за кордоном у Австрії, Польщі, Туреччині та Іспанії понад 10 мільйонів доларів, та володіють трьома десятками будинків в Україні та Європі, викликала основне питання - так хто ж дозволяв Тетяні Крупі діяти на одній посаді безперервно 16 років? Відповідей ми не почули, і тому вирішили допомогти розслідуванню, - написав Бутусов.

Він зазначив, що обставини справи, які стали відомі, однозначно показують, що правоохоронні органи Хмельницької області знали про масштабну систему, яку створила Крупа, тому що були співучасниками корупційних схем.

- Корупційна схема працювала щоденно та масово, у порядку живої черги. Більшість громадян, які принесли хабарі останнім часом - жінки. Суть схеми в тому, що при наявності жінки-інваліда її чоловік оформлює собі догляд за інвалідом і таким чином автоматично виключається з-поміж придатних до мобілізації. І статистика ухилянтів приховується, бо нікому не впаде в очі, що інвалідність оформлюють жінки. Корупція стала інструментом антидержавних дій в області - для зриву мобілізації, - написав Бутусов.

За його словами, виявити зв’язки Крупи дозволило вивчення декларацій хмельницьких правоохоронців, які самі все задокументували.

- Давайте подивимось на орган, який відповідає за захист закону та представляє державні інтереси – обласну прокуратуру Хмельницької області. Майже всі прокурори Хмельницької області виявились… інвалідами 2 групи - згідно з рішенням  головного лікаря МСЕК Т.Крупи. І багато років отримували та продовжують отримувати від держави пенсії за інвалідність – згідно з рішеннями начальника Пенсійного фонду О.Крупи. Наші джерела дозволили встановити список прокурорів-інвалідів з Хмельницької прокуратури, який не є остаточним, - написав журналіст.

З усього керівництва Хмельницької обласної прокуратури та її структурних підрозділів пенсію у Крупи не оформив тільки один прокурор – Олександр Гончар, керівник Кам’янець-Подільської окружної прокуратури, і його дружина також не оформила пенсію.