LATEXFAUNA пояснили, чому відмовляються від участі у нацвідборі "Євробачення"

Музиканти зізналися, чому не подають заявки на участь у національному конкурсі.

instagram.com/latexfauna

Київський інді-поп-гурт Latexfauna пояснив, чому відмовляється від участі у нацвідборі "Євробачення". В інтерв'ю виданню "Фокус" музиканти зазначили, що не розглядають конкурс як майданчик для популяризації своєї творчості, на відміну від інших учасників.

- Ні, не [плануємо подавати заявку]. Щороку нас туди звуть. Хлопці, прийдіть на "Євробачення", візьміть участь, ми дуже вас просимо. Ми ніколи не збиралися йти на Євробачення і не підемо, тому що нам це не цікаво, по-перше. А по-друге, вибачте, на такому трошки зоновському жаргоні: "Нам не в масть брати участь у "Євробаченні". 90% людей туди йдуть, щоб отримати якусь популярність і щоб це їх ліфтануло як артистів. Наша популярність нас влаштовує з головою, навіть більше ніж… Ми взагалі не планували дійти до того, до чого ми дійшли. Але ми дійшли, тож доведеться йти далі. По суті порівнювати нас з кимось, це нижче за нашу гідність. Ми ж культова група.

Latexfauna була заснована у 2015 році Дмитром Зезюліним та його однокурсниками. Нині у групі працює п'ять осіб. У вересні 2023 року Latexfauna стала першим в Україні колективом, який зареєструвався на OnlyFans. У такий спосіб музиканти хочуть збирати більше коштів на підтримку ЗСУ. Найвідоміші треки гурту: Cherkaschyna, Kosmos, Bounty, Lime, Masandra.