В Україні вивели нову породу рисистих коней

Створення української рисистої породи коней забрало 30 років.

minagro.gov.ua

В Україні з’явилася нова порода рисистих коней. Її затвердила експертна комісія Мінагрополітики. Про це 16 жовтня повідомив міністр аграрної політики та продовольства Віталій Коваль.

- Це нове селекційне досягнення у тваринництві, адже робота зі створення рисистої породи проводилась впродовж 30 років, - написав він у Telegram-каналі.

Породу створили на базі популяції рисистих коней вітчизняної селекції, а також за допомогою схрещування з американською стандартбредною та французькою рисистою породами. 

- Звертали увагу і на жвавість, дистанційність, екстер’єрні показники. Українська відрізняється від інших рисистих порід за комплексом ознак та за географічною приналежністю, методами селекції й генетичними маркерами, - додав він.

Українські рисисті коні характеризуються сухою міцною конституцією, в масі мають гармонійну будову тіла з виразним запряжним типом. Темперамент енергійний, лагідний. Коні нової породи невибагливі, добре пристосовані до різних екологічних умов України.

Апробація нової породи пройшла в Миргородському районі Полтавської області у господарстві філії «Дібрівський кінний завод № 62» державного підприємства «Конярство України».