США просять Зеленського знизити мобілізаційний вік до 18 років, — Лещенко

Президент продовжує переконувати обидві партії надавати Україні зброю без зміни призовного віку.

facebook.com/zelenskyy.official

США тиснуть на президента України Володимира Зеленського щодо зниження мобілізаційного віку з 25 до 18 років. Про це 15 жовтня заявив радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко.

- Якщо ця інформація спливла на поверхню, можу підтвердити: американські політики з обох партій тиснуть на президента Зеленського у питанні, чому в Україні не проводиться мобілізація тих, кому від 18 до 25 років, — написав він у своєму телеграм-каналі

Лещенко додав, що аргумент партнерів такий: коли була війна США у Вʼєтнамі, туди забирали з 19 років. Тому американці натякають, що самої лише західної зброї недостатньо, потрібна мобілізація з 18 років. 

- Президент Зеленський не продавився, і продовжує переконувати політиків з обох партій давати зброю без зміни призовного віку, — підсумував радник керівника ОП.

У вівторок також народний депутат від опозиційної фракції “ЄС” Марія Іонова сказала в ефірі телеканалу "Новини Live", що іноземні партнери наполягають на зниженні мобілізаційного віку в Україні. 6 серпня член парламентського комітету з питань національної безпеки Федір Веніславський (“Слуга народу”) під час пресконференції розповів, що партнери України періодично порушують питання про мобілізацію чоловіків з 18 років.