У Дію додали скан штрихкодів, щоб дізнатися, чи нараховується кешбек за товар

За понад місяць бета-тестування до програми долучилося майже два мільйони українців.

me.gov.ua

Відтепер можна самостійно перевірити, чи бере товар участь у програмі «Національний кешбек». У застосунку Дія з’явилася функція сканування штрихкодів. Про це 15 жовтня повідомило Міністерство економіки України на своєму сайті та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

- Тепер з Дією можете наперед дізнатися, чи нараховується кешбек за товар. Не потрібно уточнювати у касирів супермаркету чи шукати позначку на упаковці. Просто відкриваєте Дію, наводите сканер на штрихкод і дізнаєтесь, чи підпадає він під програму, — розповів Федоров у своєму фейсбуці.

Він також зазначив, що бета-тестування Нацкешбеку триває вже понад місяць. Протягом цього часу збирають фідбек і додають новий функціонал. У Мінекономіки підрахували, що до програми долучилося 1,9 мільйона українців, за цей час їм нарахували 90 мільйонів гривень кешбеку за придбання товарів українського виробництва. 

Згідно з програмою, кешбек у розмірі 10% від вартості нараховується за купівлю товарів українських виробників, що включені у програму.  Максимальна сума виплат — три тисяч гривень на місяць. Коли можна буде використати кошти, поки невідомо.