Радник Зеленського відповів на звинувачення медіа щодо тиску

Дмитро Литвин запевняє, що «Українська правда» є «одним з небагатьох видань», яке за майже три роки жодного разу не зверталось «за будь-яким коментарем, з питанням».

dnepr.express

Дмитро Литвин - багаторічний спічрайтер Володимира Зеленського, який у вересні отримав офіційний статус радника президента з питань комунікацій, -  у відповідь на заяву «Української правди» щодо регулярного тиску на роботу ЗМІ заявив, що «не хоче грати у ці ігри».  В  інтерв’ю Liga.net він також сказав, що «нікому не забороняє» спілкуватись з виданням.

– Зараз я чув, що вони серйозно одне одному розповідають, що я нібито дзвоню мерам міст і щось їм забороняю. Це вже настільки дивно, що навіть незрозуміло, як це можна ефективно спростувати. Бо я не дзвоню мерам міст і не спілкуюсь з ними – взагалі. У цій історії неможливо зробити ніяке ефективне спростування. Коли ти кажеш, що ти щось не робиш, – ну хто в це повірить? Якщо стільки людей заявляють протилежне, - сказав Литвин.

За його словами, «УП» є «одним з небагатьох видань», яке за майже три роки жодного разу не зверталось «за будь-яким коментарем, з питанням».

- Тобто всі звертаються, всі отримують відповідь або коментар, а ці — нічого. І при цьому щось там розказують про мене. А я не маю навіть базового права на відповідь, - заявив радник президента.

На заяви ЗМІ про рідкі запрошення їх представників на заходи президента Литвин сказав, що складання списків видань, які отримають доступ, є колективною роботою. На фразу щодо того, що при складанні списків перевага надається іноземним ЗМІ він наголосив, що «у президента головне завдання – щоб ми вистояли у цій війні».

-  Відповідно, це велика міжнародна робота. Багато у чому – медійна робота. Мабуть, так буде, поки триває війна, і це правильно, - пояснив Литвин.