Жителі Буковини, які напали на співробітників ТЦК із сокирою, отримали понад три роки в'язниці

Брати визнали свою провину у скоєнні хуліганства.

скріншот

Жителям Буковини, які наїхали на працівників територіального центру комплектування, а потім напали на них із сокирою, суд виніс вироки. Вони отримали понад три роки ув'язнення, повідомляє "Суспільне" з посиланням на рішення Путильського районного суду.

Чоловіки, які є братами, визнали свою провину в скоєнні хуліганства, йдеться у рішенні суду. Один із братів – 43-річний – повідомив, що зробив це через гнів за сина, який зник на війні. Того дня він повертався після роботи у лісі й помітив працівників ТЦК неподалік пункту пропуску, а біля них і брата, який був на коні. Коли проїжджав повз, то через несправні гальма зачепив авто військових чи потерпілого. Щоб дізнатися, кого саме, розвернувся та подався назад до працівників ТЦК.

- Виходячи з автомобіля, одразу взяв сокиру, яка була в його автомобілі, і пішов до постраждалих. Потерпілий почав погрожувати, всі кричали й погрожували. Він замахнувся на потерпілого сокирою, але не хотів ударити – зробив це "для страху". Зі злості завдав ударів сокирою по автомобілю, оскільки злякався, бо думав, що працівник ТЦК, виймаючи руки з кишень, має зброю, – йдеться у вироку.

За словами чоловіка, у нього не було підстав сваритися з потерпілим, а працівники ТЦК чекали на них і самі почали конфлікт, бо "стояли на КПП незаконно". Крім цього, обвинувачений повідомив, що раніше бачив постраждалого військового біля приміщення районного ТЦК – туди буковинець приходив із приводу сина, який зник безвісти. Тому відчув агресію на ТЦК. У вироку йдеться про те, що на суді брати вибачилися перед потерпілим.

Інший обвинувачений, якому 28 років, повідомив, що його жодного разу не зупиняли на КПП, а цього разу зупинили, щоб перевірити документи. Виникла сварка, бо не було їх. Буковинець теж вибачився перед потерпілим "як у людини, що воювала". Він розповів, що якби з ним нормально розмовляли працівники ТЦК, він привіз би їм документи, бо "вручення повістки не боїться". Також раніше він служив у батальйоні "Вовки да Вінчі", проте зарплати не отримував, як і наказу про звільнення.

Захисник братів у суді зазначав, що підстав для визнання їхньої винуватості не було через відсутність у діях братів складу кримінального порушення. Один із них повідомив у суді, що вчинив неправильно, а його дії були спонтанними. Суд призначив 43-річному буковинцю три роки та шість місяців ув'язнення, а 28-річному – три роки та три місяці. Вони ще можуть оскаржити цей вирок у суді.