Росіяни п'яту добу намагаються прорвати оборону ЗСУ на Курщині, - Зеленський

Голова держави розповів про нинішню ситуацію на фронті.

REUTERS

Президент Володимир Зеленський провів Ставку Верховного головнокомандувача, на якому обговорювалася низка питань, зокрема ситуація у Курській області. Там російська армія безрезультатно намагається прорвати оборону наших захисників. Про це голова держави повідомив у своєму телеграм-каналі.

– Провів чергову Ставку. Була доповідь Головкома Олександра Сирського щодо оперативної ситуації. Активні дії наразі по всій довжині фронту, але особливо жорстокі бої на Покровському та Курахівському напрямах. П'яту добу тривають спроби росіян прорвати нашу оборону на Курщині. Хлопці тримаються і контратакують, - написав президент.

За його словами, на Ставці також обговорювалася аналітика української розвідки про допомогу інших держав Росії, яка веде війну проти України. Йдеться про політичні, економічні та військові союзи ворога.

– Була глибока аналітика ГУР МО та СЗР щодо того, хто саме допомагає Росії вести її загарбницьку війну проти України – військово, економічно, політично, відкрито чи приховано – та які кроки слід зробити нам, нашим партнерам, щоб послабити ці злочинні союзи, – наголосив він.