Російський суд заочно засудив ведучу Яніну Соколову "за заклики вбивати росіян"

Телеведучу звинуватили в двох епізодах розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

facebook.com/yanina.sokolova/photos_of

Басманний суд Москви виніс заочний вирок українській телеведучій Яніні Соколовій за статтею про розпалювання ненависті чи ворожнечі. Її засудили до 8 років колонії. Про це пише прокуратура Москви.

За версією звинувачення РФ, телеведуча в інтерв'ю українському телеканалу та у своєму ютуб-каналі "Вечір з Яніною Соколовою" "звернулася до невизначеного кола осіб з промовою, що містить висловлювання, які виражають та формують презирливе й вороже ставлення до росіян". На тлі кримінального переслідування в Росії Соколову включили до реєстру "екстремістів і терористів", а також оголосили у розшук.

Телеведучу звинуватили у двох епізодах розпалювання міжнаціональної ворожнечі. З вимогою порушити кримінальну справу проти Соколової у серпні 2022 року виступив голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін. У заяві СК йшлося, що телеведуча в інтерв'ю NTA "озвучила позицію про необхідність скоєння вбивства російських людей за національною ознакою", а також "відкрито висловила погрози на адресу представників російського народу, наголосивши на необхідності їхнього нещадного знищення".

Сама Соколова вже відреагувала на вирок. На своїй сторінці у соцмережі вона написала "Дякую, дуже дякую. Працюємо далі".

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Yanina Sokolova (@yanina_sokolova)