У МЗС заявили про масове "мінування" українських посольств та відомств за кордоном

В Австрії довелося тимчасово призупинити роботу нашого посольства.

uk.wikipedia.org

Посольство України в Австрії отримало повідомлення про нібито "заміновану" будівлю. Роботу дипломатичного відомства тимчасово призупинили, а на місці працюють правоохоронці. Про це повідомляє пресслужба посольства.

- 14 жовтня Посольство України в Республіці Австрія отримало повідомлення про можливе замінування будівлі. Для забезпечення безпеки відвідувачів було ухвалено рішення тимчасово призупинити консульське обслуговування, провести перевірку приміщень та оцінку потенційних загроз спільно з австрійською поліцією, - йдеться у заяві.

Пізніше у МЗС заявили, що протягом дня понад шість десятків зарубіжних дипломатичних установ України отримали анонімні листи про "замінування будівель". Міністр закордонних справ Андрій Сибіга доручив посилити заходи безпеки в українських дипвідомствах за кордоном.

- Дипломати мають тісний контакт з правоохоронцями та органами влади країн перебування для проведення там, де це необхідно, перевірок безпеки. У поодиноких випадках дипломатичним установам довелося на недовгий час призупинити консульське обслуговування громадян, відновлене одразу після завершення перевірок, - йдеться у заяві.

У МЗС запевнили, що на діяльність дипломатичної системи України та зарубіжних дипломатичних установ сьогоднішня хвиля "мінувань" не вплинула. Робота триває у штатному режимі, а всі поставлені завдання продовжують виконуватися у повному обсязі.