На 15 років засудили агента ФСБ, який був заступником начальника прикордонного загону на Волині

Він збирав інформацію про пункти базування, маршрути руху та наявне озброєння Сил оборони.

t.me/SBUkr/13103

За матеріалами Служби безпеки та Держприкордонслужби реальний термін ув’язнення отримав російський агент, який діяв на Волині. 40-річного помічника начальника відділу місцевого прикордонного загону дистанційно завербувала російська ФСБ. Він збирав інформацію про пункти базування, маршрути руху та наявне озброєння Сил оборони, які залучені до захисту регіону. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

- Насамперед окупантів цікавили локації укріпрайонів та орієнтовна кількість особового складу українських військ на оборонних лініях. Контррозвідники СБУ своєчасно затримали зрадника у червні цього року і встановили його російського куратора. Ним виявився кадровий співробітник ФСБ Олексій Добрицький, який дислокується у тимчасово окупованому Луганську, - йдеться у повідомленні.

Як встановило розслідування, прикордонник потрапив до уваги ФСБ, коли проходив службу на сході України. Згодом його відрядили до Волинської області, де він приступив до виконання завдань ворога. В обмін на співпрацю з окупантами зловмисник розраховував на "евакуацію" до Росії та посаду у військових формуваннях РФ.

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів агента визнано винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України ("Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану"). Суд призначив "кроту" 15 років ув'язнення з конфіскацією майна та позбавленням військового звання.