Рада відхилила всі постанови, які блокували підвищення податків

Тепер документ передадуть на підписання спікеру парламенту та президенту.

facebook.com/stefanchuk.official

Верховна Рада відхилила 13 постанов, які блокували законопроєкт про підвищення податків в Україні. Про це повідомив у своєму телеграм-каналі народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

- Парламент відхилив усі 13 блокувальних постанов щодо податкового закону. Відповідно законопроєкт 11416-д спочатку підпише спікер, ну а потім і президент. Я думаю, це буде найближчими днями, – зазначив Железняк.

Йдеться про законопроєкт, ухвалений Радою на засіданні 10 жовтня. Документ передбачає збільшення військового збору з 1,5% до 5%, запровадження військового збору для ФОП, підвищення податкової ставки на доходи банків до 50%, збільшення мінімального податкового зобов'язання на земельні ділянки, підвищення податку на прибуток для фінансових установ до 25% і звільнення кешбеку від оподаткування та збільшення ренти на видобуток щебеню. Також з 1 січня 2025 року запроваджується перехід зі щоквартальної на щомісячну звітність з податку на доходи фізичних осіб.

Водночас парламент вніс поправки до законопроєкту про підвищення податків. Це торкнеться військовослужбовців. Так, депутати відхилили правку про підвищення військового збору для самих військовослужбовців - він залишиться на рівні 1,5% замість 5%.