Синоптики попередили про перші заморозки в Україні

Залишилось всього  декілька днів. 

bigkyiv.com.ua

Тиждень почнеться в Україні з хмарної, з проясненнями погоди. Уночі по всій території України, крім півдня, пройдуть помірні дощі. Удень у Волинській, Рівненській, північних і східних областях невеликі дощі. Вже через декілька днів у деяких регіонах будуть перші заморозки, повідомляють Український гідрометеорологічний центр та Наталя Діденко.

У східних областях південно-східний вітер дутиме зі швидкістю 7–12 м/с, однак уночі у східних, а вдень у західних, Житомирській та Вінницькій областях його пориви подекуди сягатимуть 15–20 м/с. Температура вночі +3...+8 °С. Удень буде +8...+13 °С.  Уночі пориви вітру сягнуть 15–20 м/с (І рівень небезпечності — жовтий). 

 На півдні країни вночі +7...+12 °С - вдень +14...+19 °С. На високогір'ї Карпат уночі невеликий мокрий сніг, удень без опадів, температура вночі від +4 °С до -1 °С, удень +2...+7 °С. 

На Київщині - хмарно із проясненнями, уночі помірний, удень невеликий дощ. Швидкість західного вітру становитиме 7–12 м/с. Температура повітря в області вночі опуститься до +3...+8 °С, а вдень потеплішає до +8...+13 °С. У столиці вночі буде +6...+8 °С, а вдень +10...+12 °С.

 Синоптик Наталка Діденко своєю чергою повідомила, що в понеділок в Україні переважатиме волога погода, з періодичними дощами. У південній частині України та в центральних областях буде тепло, +12...+18 °С, на решті території +9...+13 °С. У Києві понеділок, 13 жовтня, буде вітряним, хмарним, холодним і часом дощовим. Максимальна температура повітря становитиме +11 °С.

Синоптик також попередила про ймовірні заморозки у декількох регіонах. Мова йде про західні, північні та центральні області. Морозець «накриє» їх 17, 18 та 19 жовтня.