Клопотенка “влаштували” в службу зайнятості

Шеф-кухаря попросили допомогти з оновленням навчальних програм Центрів професійно-технічної освіти.

facebook.com/yulia.svyrydenko

Шеф-кухарю та ресторатору Євгену Клопотенку запропонували співпрацю з Державною службою зайнятості. Про це повідомила перший віцепрем'єр — міністр економіки України Юлія Свириденко.

- Запропонували Євгену долучитися до оновлення навчальних програм наших ЦПТО (Центрів професійно-технічної освіти, - авт.) від Державної служби зайнятості. Нині таких 8 по Україні. В цих центрах фахівці можуть в короткі терміни здобути новий фах чи поглибити свої навички, — написала вона у фейсбуці.

Свириденко пояснила, що брак кадрів — проблема №1 для бізнесу. Водночас в Україні високий рівень безробіття. 

- Ринок змінюється, як і запити роботодавців. Тому важливо системно змінювати підходи до навчання та перенавчання фахівців, — розповіла вона.

З Клопотенком вони обговорили, як можна оновити навчальні програми у Центрах профтехосвіти від служби зайнятості, щоб підготовка кухарів, технологів та інших фахівців, які працюють у закладах харчування, відповідала вимогам часу.

Також Юлія Свириденко написала, що цього літа почалась реформа ЦПТО. Одна з ключових новацій у тому, що при кожному центрі будуть створені наглядові ради, щоб бізнес мав можливість співпрацювати з потенційними працівниками ще під час їх навчання.

- Я переконана, що співпраця із Євгеном буде одним з успішних прикладів того, як бізнес може покращувати підходи до підготовки фахівців для ринку праці, - підсумувала вона.