Війська РФ намагалася відтіснити позиції ЗСУ у Курській області, але рубежі утримали, - Зеленський

Президент обговорив із головнокомандувачем Сирським хід Курської операції та ситуацію на фронті.

President.gov.ua

Президент Володимир Зеленський повідомив, що на Курщині росіяни намагалися відтіснити українські позиції, але Сили оборони України тримають певні рубежі. Про це глава держави сказав у своєму традиційному вечірньому зверненні.

Зеленський розповів, що вже перебуває у Києві та говорив із головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським у всіх напрямках фронту та Курської операції. Він зазначив, що українські військові мають певні успіхи.

- Покровський напрямок – молодці. Кожен солдат, кожний сержант, кожний офіцер, який забезпечує захист наших позицій. Загалом Донеччина та Запорізький напрямок – це дуже складні умови, це жорсткі дії ворога. Але стабільність наших підрозділів має вирішальне значення. Саме від нашої стійкості все залежить. Щодо Курської операції: були спроби Росії відтіснити наші позиції, але тримаємо певні рубежі, – розповів президент.

Зеленський наголосив, що за поточний тиждень в України додалися нові домовленості щодо зброї, і це не лише постачання, а й виробництво. Кожен закордонний візит – це завжди розмова про інвестиції у промисловість України, додав він.