Росія намагається зірвати мобілізацію в Україні та маніпулює інформацією про рейди ТЦК, - ЦПД

У мережі масово поширюються маніпуляції навколо перевірок, які проводять працівники ТЦК.

facebook.com/protydiyadezinformatsiyi.cpd

Російська пропаганда активізувала свої зусилля щодо зриву мобілізації в Україні. У мережі масово поширюються маніпуляції навколо перевірок, які проводять працівники ТЦК напередодні. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

- У мережі масово поширюються маніпуляції навколо перевірок, які проводять працівники ТЦК напередодні, зокрема, у Києві. Ворожі медіа представляють цю ситуацію як «беззаконня» і намагаються масштабувати цю подію, надати їй більшого значення, ніж це насправді, - зазначили у ЦПД.

У центрі також попередили про збільшення кількості публікацій у медіа та соцмережах, які просувають такі антимобілізаційні наративи: "мобілізація в Україні соціально несправедлива"; "українська влада хоче воювати до останнього українця"; "Україна не має майбутнього". Водночас, пропагандисти ворога замовчують жорсткі мобілізаційні заходи, які відбуваються у самій Росії.

У центрі також зазначили, що загальну мобілізацію було оголошено в Україні у зв'язку з початком повномасштабного вторгнення Росії як вимушений захід та єдиний спосіб врятувати країну від загарбників. "Працівники ТЦК діють у межах своїх повноважень", підсумували в ЦПД.