Українські захисники і волонтери обурені реакцію ухилянтів на перевірки ТЦК

Військові звернулись до незадоволених діями ТЦК: «А якби прийшли кацапи, ви б теж кричали ганьба?» 

скриншот

Військовослужбовці та волонтери обурені реакцію ухилянтів, які незадоволені перевіркою документів ТЦК після концерту «Океану Ельзи» та іншими рейдами. А хвиля негативних публікацій у соцмережах підживлюється ворогом. 

«Особливо порадували наші ура-патріоти. Це ті самі люди визжали у 2022 «сонечки, зайчики, спасіть нас від росіян, в 2024 оруть «Ганьба поліції? Дуже обнадійливо і мотиваційна», - пише Аліна Михайлова, вдова загиблого героїня України Да Вінчі. 

«А якби прийшли кацапи, ви б теж кричали ганьба? Я розумію, боїшся, буває. Але не ганьбися. Коли ти три роки ховався і тебе тут вже затримали, ну будь чоловіком, підніми голову гордо вверх і вперед. Ніхто тебе під кулі звідси не відправить в перший день», - додає колишній військовослужбовець 93 бригади Артем.

Як повідомляли журналісти з місця події, насправді лише кількох чоловіків, у яких виявили проблеми з документами або які відмовлялися їх показати, затримали й відвезли у ТЦК. Ще кільком виписали повістки та відпустили. На інших відео видно, що спілкування було спокійним і коректним. 

Натомість цю тему активно роздмухують пропагандистські пабліки, запевняючи власну авдиторію, що українці очікують на "визволителів" з "братньої росії". Між тим, українські військові обурені, що коли ворог тисне на фронті, окремі люди живуть своїм мирним життям, забуваючи війну.  
 
«Одні й ті самі люди мріють про повне знищення Росії – але виступають проти посилення мобілізації в Україні. 
Вимагають виходу на кордони 1991 року – але не планують особисто брати участь у відвойовуванні Донецька, Луганська чи Криму», - зазначає публіцист Михайло Дубинянський.