У Курській області продовжуються активні бої, росіяни пішли на штурм

Російські воїнкори взагалі намагаються не говорити про ситуацію в Курській області.

facebook.com/GeneralStaff.ua

У Курській області точаться активні бої і ситуація швидко змінюється. Росіяни знову почали активно штурмувати позиції бійців ЗСУ. Про це повідомляє Telegram голови Центру протидії дезінформації (ЦПД) Андрія Коваленка.

- У Курській області продовжуються активні бої. Після того, як Сили оборони частково повернули позиції, куди влізли росіяни, вони знову почали посилати колони на штурм, - розповів він. - Військові дії на цій ділянці фронту динамічні, маневри відбуваються, характерні для лісистої місцевості.

Він додав, що бої є дуже складними, постійно ситуація змінюється. За його словами, "російські воїнкори, між іншим, взагалі намагаються тему "засушити", тому що не виходить все, як хотілося їм".

Українські військові майже два місяці ведуть наступ у Курській області. Під контролем ЗСУ понад сотню населених пунктів російського регіону. Як зазначають у звіті Інституту вивчення війни, посилені контратаки росіян, ймовірно, покликані витіснити ЗСУ з Курської області. Це планується зробити до того, як погані погодні умови восени та на початку зими почнуть обмежувати маневр на полі бою.