Зеленський підсумував результати своїх візитів у Європу

Говорили про надання допомоги та повернення полонених і депортованих дітей.

president.gov.ua

Володимир Зеленський протягом тижня провів низку закордонних візитів. Він наголосив на важливості цих зустрічей. Зокрема, повідомив про новий оборонний пакет від Німеччини. Про це Президент сказав у своєму традиційному зверненні до українців.

- Важливий тиждень зустрічей із нашими друзями у Європі - найбільші оборонні донори та ще стратегічний регіон Балкан і загалом Південно-Східної Європи.  Сьогодні - Берлін, перемовини з канцлером Шольцом, щойно - зустріч із президентом Штайнмаєром. Буде новий оборонний пакет для України від Німеччини. Я дякую особливо за допомогу системами ППО - у цьому Німеччина безумовний лідер підтримки. Я дякую за ще одну IRIS-T, - сказав гарант.

Володимир Зеленський зазначив, що обговорив з канцлером Німеччини підтримку України ще цього року і наступного.  Поінформував президента Штайнмаєра про роботу з партнерами й те, як можна додати сили позиціям України, щоб уся Європа від цього виграла.

- Сьогодні ж вранці у Ватикані провів зустріч із Папою Римським Франциском і Держсекретарем кардиналом Пароліном. Дуже чутливе питання для України, для багатьох сімей в Україні – звільнення з російського полону наших людей. Воїни й цивільні, діти й дорослі. Тисячі українців і українок. Учора стало відомо про загибель у російському полоні української журналістки Вікторії Рощиної. Мої співчуття рідним. Але вона була у списках на обмін, - сказав Президент.

Він також зазначив, що домовився з партнерами, що Україна передасть список журналістів, які зараз у полоні в Росії. Обговорили детально повернення цивільних, депортованих дітей.