Міноборони призначило членів наглядових рад для закупівельних агентств, до складу якого увійшов Тарас Чмут

Призначено наглядові ради Агентства оборонних закупівель та Державного оператора тилу.

t.me/gruntmedia

Кабінет міністрів за поданням міністра оборони Рустема Умерова погодив призначення членів наглядових рад для агентств із оборонних закупівель – «Агентства оборонних закупівель» та «Державного оператора тилу». Про це повідомило Міністерство оборони.

- Призначення Спостережних рад в оборонних агентствах АТЗ та ДОТ є важливим кроком відповідно до міжнародних стандартів у сфері оборонних закупівель. Це гарантує незалежний контроль за процесами, мінімізує ризики корупції та підвищує довіру до системи як усередині країни, так і серед міжнародних партнерів, – заявив міністр оборони України Рустем Умеров.

Відомство наголошує, що у складі наглядових органів будуть як українські, так і міжнародні експерти. Наглядові поради будуть незалежними у своїй діяльності. До наглядової ради «Агентства оборонних закупівель» увійшли як незалежні члени:

Від держави до ради обрано заступника міністра оборони України, економіста Юрія Джигіра, і директора фонду «Повернися живим» Тараса Чмута.

Також уряд погодив призначення незалежних членів наглядової ради «Державного оператора тилу»:

Агентство оборонних закупівель було запущено влітку 2022 року. Воно займається закупівлею озброєння. А Державний оператор тилу – державне агентство, що забезпечує потреби ЗСУ у харчуванні, паливно-мастильних матеріалах, одязі та медичних товарах – працює з грудня 2023 року.