У Києві затримали бойовика Ісламської держави, який переховувався 7 років

Зловмисник намагався ховатись від правосуддя, постійно змінював номери мобільних телефонів та адреси орендованих квартир у різних містах.

т.ме/СБУкр

Служба безпеки затримала у Києві учасника міжнародної терористичної організації "Ісламська держава". Зловмисник перебував у розшуку Інтерполу та переховувався від правосуддя 7 років, розповіли в СБУ.

- Зловмисником виявився громадянин однієї з країн Центральної Азії, котрий ще до повномасштабного вторгнення нелегально прибув до України, використовуючи іноземний паспорт підставної особи. До цього учасник ІДІЛ довгий час перебував на Близькому Сході, де переправляв бойовиків терористичної організації на територію Сирії, - розповіли в спецслужбі.

Після прибуття в Україну зловмисник намагався ховатись від правосуддя, постійно змінював номери мобільних телефонів та адреси орендованих квартир у різних містах. Згодом він намагався налагодити у Києві канал незаконної легалізації вихідців із країн із підвищеним терористичним ризиком.

Співробітники СБУ встановили його місцезнаходження та затримали за місцем тимчасового проживання у столиці України. Наразі учасник терористичної організації перебуває під вартою відповідно до процедури екстрадиційного арешту. Вирішується питання подальшої екстрадиції затриманого до країни походження, яка оголосила його у міжнародний розшук у 2017 році.