Багато 10-11-класників, особливо хлопчиків, виїжджають за кордон, - міністр Лісовий

Влада нібито спонукає їх різними способами залишитися в Україні.

facebook.com/NAZKgov

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий поскаржився, що в 10-11 класах багато дітей, особливо хлопчиків, виїжджають за кордон. Про це він сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді 11 жовтня, трансляцію якої в YouTube вів народний депутат Олексій Гончаренко.

- Що стосується виїзду. Я поділяю вашу тривогу. Ми спостерігаємо за тим, як у 10-11 класах багато дітей, особливо хлопчиків, виїжджають за кордон. Ми спонукаємо їх залишатися в Україні різними способами, - сказав Лісовий.

Міністр наголосив, що ключове, що Міносвіти має їм запропонувати, - це якісну професійну, передвищу та вищу освіту, яка спонукатиме їх залишатися в країні. Серед іншого Лісовий наголосив, що західна освіта частково міфологізована, а ті виші, до яких їдуть українські діти, не кращі за вітчизняні регіональні заклади вищої освіти.

На це нардеп Олексій Гончаренко заявив, що потрібно не спостерігати, а відкрити для українців кордони, щоб ці діти могли навчатися за кордоном і на канікули приїжджати в Україну. Натомість влада спонсорує "піраміди імені Крупи", завдяки чому певні особи наживаються на мільйони доларів, переправляючи ухилянтів за кордон.