Оксана Білозір пояснила, яким чином отримала статус учасника бойових дій на Донбасі

Артистка двічі отримувала посвідчення учасника бойових дій.

instagram.com/oksana_bilozir

Співачка Оксана Білозір пояснила, яким чином двічі набула статусу учасника бойових дій. В інтерв'ю для YouTube-каналу "Це ніхто не буде дивитись" зірка зізналася, що ще за радянських часів її відзначили за участь у піднесенні бойового духу бійців в Афганістані, а вже після 2014 року виконавиця отримала статус учасника бойових дій на території Донецької області. Після початку АТО артистка разом із Службою безпеки України займалася пошуком та обміном полонених на тимчасово окупованих Росією територіях.

– Я працюю з 2014 року на війні. Я працюю на війні, тому що я учасник бойових дій в Афганістані. За радянських часів я відвідувала контингент, бо там були українці. І я туди їздила і як психолог, і як артистка, і як мотиватор вижити та повернутися додому. Так само й тут з 2014 року я на війні. На сьогодні я є учасником бойових дій на Донбасі, тому що у 2014, 2015, 2016 роках займалася пошуком та обміном полонених разом зі Службою безпеки України. Тобто я виконувала таку роботу, маючи досвід уже афганської війни, була адаптована до того, що таке війна. І, звичайно, я багато працювала паралельно із солдатами, нашими бійцями, - уточнила Оксана.

Білозір також наголосила, що коли конфлікт із Росією намагалися врегулювати шляхом Мінських домовленостей, було дуже складно донести до військових інформацію, що доведеться вийти з територій, які вони захистили. Співачка була серед тих, хто відволікав військових від негативних думок, виступаючи на передовій.

- Якщо ви пам'ятаєте, після того як були Мінські домовленості, за одим із пунктів домовленостей потрібно було відходити на другу, третю лінію оборони. Це було дуже складно для армії, бо вони займали якісь певні висотки, де лилася кров, де втрачено їхніх побратимів. І тут їм кажуть, що ви повинні відійти на 10-15 км на нашу територію. Це дуже складно було, така психологічна атмосфера була дуже напруженою, і тоді я вже їздила лише як співачка, - розповіла артистка.

У вересні стало відомо, що колишній міністр культури і туризму Оксана Білозір відвідала територію Курської області Росії, яку контролює ЗСУ. Співачка заспівала для військових свій хіт "Україночка" та пісню «Ісусе милий» у зруйнованій церкві в Суджі.