Макрон заявив, що "боротиметься" за те, щоб "Емілі в Парижі" продовжили знімати у Франції

Глава Франції зазначив, що "Емілі в Парижі" в Римі не має сенсу і він «боротиметься» за те, щоб проєкт продовжили знімати у Франції.

Arturo Holmes/Getty Images/ скріншот із серіалу Netflix "Емілі в Парижі"

Президент Франції Емануель Макрон заявив, що «боротиметься» за те, щоб серіал "Емілі в Парижі" продовжили знімати в країні. За словами глави держави, історія про молоду американку, яка переїжджає до Парижа по роботі, сприяла напливу туристів, торгівлі та збільшила кількість запитів до агентів з нерухомості. Про це він розповів в інтерв'ю Variety.

Напередодні Netflix продовжив "Емілі в Парижі" на п'ятий сезон, анонсувавши, що в продовженні історії події відбуватимуться одразу у двох країнах - Італії та Парижі. За сюжетом, у четвертому сезоні головна героїня Емілі поїхала до Риму, де працює над відкриттям нового офісу та знайомиться з хлопцем, італійцем Марчелло (Еудженіо Франческіні). У той же час сусід і колишній хлопець дівчини Габріель (Лукас Браво) нарешті зрозумів, що він хоче бути з нею і готовий боротися за її увагу. Йому доведеться мати справу з наслідками зробленого раніше вибору.

- Ми завзято боротимемося. І ми попросимо їх залишитись у Парижі! "Емілі в Парижі" у Римі не має сенсу, - зазначив президент.

У серіалі, який у мережі називають "візитною карткою" французької столиці, раніше з'явилася дружина Емануеля Бріжит Макрон. За словами президента, перша леді була рада знятися у популярному проєкті.

- Я дуже пишався цим, а вона була дуже рада це зробити. Це лише кілька хвилин, але думаю, що це був дуже добрий момент для неї. Це добре для іміджу Франції. "Емілі в Парижі" – суперпозитивна з погляду привабливості країни. Для мого власного бізнесу це дуже гарна ініціатива, – уточнив Макрон.

Четвертий сезон "Емілі в Парижі" посів 1-е місце у глобальному топ-10 Netflix після прем'єри у серпні. За перші чотири дні він набрав 19,9 млн переглядів, увійшовши до топ-10 у 93 країнах, і з того часу залишався у списку чотири тижні поспіль.