Українці зможуть поскаржитись про зловживання ТЦК і СП на спеціальну гарячу лінію

Коли вона запрацює, наразі невідомо.

Оскар Янсонс

В Україні з’явиться гаряча лінія для повідомлень про зловживання Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП). Як пише Інтерфакс-Україна, про це повідомив співголова фракції "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

- Створюється державна гаряча лінія, на яку кожен громадянин України зможе звернутися до керівництва Збройних сил і повідомити про порушення його функціональних прав і свобод, про корупційні дії з боку представників ТЦК і не тільки,- заявив Порошенко на брифінгу.

За його словами, досягнуто домовленості про відкриття гарячої лінії протягом трьох тижнів.

- Ця лінія дасть змогу Командуванню Збройних Сил України оперативно реагувати на факти порушення законів, зокрема закону про мобілізацію, на факти корупції, - вважає Порошенко.

За його словами, рішення про створення гарячої лінії було ухвалено на погоджувальній раді керівників фракцій і груп Верховної Ради за участю представників Міністерства оборони та Генерального штабу.

При цьому співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко уточнила, що погоджувальна рада за участю представників військового керівництва мала "закритий характер", оскільки "багато речей стосувалися інформації секретної".

- Ми ініціювали, щоб такі зустрічі були регулярними - кожні два тижні, - запевнила нардеп.