У зоні бойових дій Донецької області залишаються 616 дітей

Загалом там залишається понад 43 тисячі людей.

У населених пунктах, віднесених до зони активних бойових дій на Донеччині, все ще перебувають 616 дітей. Про це на брифінгу повідомив начальник відділу оперативно-чергової служби, зв'язку, оповіщення та інформування населення департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОВ Дмитро Петлін, передає кореспондент Укрінформу.

– У населених пунктах, віднесених до зони активних бойових дій, зараз перебувають 616 дітей, а всього людей там перебуває 43 409 осіб, – сказав Петлін. - На сьогоднішній день на Донеччині налічується 18 громад, в яких розташовані населені пункти, віднесені до зони активних бойових дій. Це Бахмутська, Соледарська, Сіверська, Часовоярська, Званівська, Торецька; по Краматорському району – Іллінівська, Костянтинівська, Лиманська; по Покровському – Гродівська, Курахівська, Мар'їнська, Мирноградська, Новгродівська, Очеретинська, Селидівська та по Волноваському району – Вугледарська та Новосілківська.

Є громади, які повністю віднесені до зони бойових дій, а є громади, до яких віднесено окремі населені пункти, додав Петлін. Водночас він наголосив, що евакуація в регіоні не припиняється з початку повномасштабного вторгнення Росії до України.