З ремонту перед опалювальним сезоном вивели останній енергоблок

Усі дев'ять енергоблоків АЕС, які знаходяться на підконтрольній Україні території, готові до роботи в осінньо-зимовий період.

facebook.com/energoatom.ua

З планово-попереджувального ремонту вивели останній енергоблок. Усі дев'ять енергоблоків на підконтрольній Україні території готові до роботи в опалювальний сезон. Про це 9 жовтня повідомили в "Енергоатомі". 

- 9 жовтня, на 11 днів раніше запланованого, "Енергоатом" вивів із планово-попереджувального ремонту ще один енергоблок однієї з вітчизняних АЕС. Наразі триває набір його потужності. Таким чином, 9 енергоблоків "Енергоатома", які працюють на підконтрольній Україні території, готові до роботи в осінньо-зимовий період, — йдеться у телеграм-каналі національної компанії.

У НАЕК «Енергоатом» додали, що цьогорічна ремонтна кампанія на АЕС мала стратегічне значення, оскільки атомні електростанції залишаються основним джерелом безперебійного електропостачання країни, забезпечуючи більш ніж половину всього виробництва електроенергії.

- Усі планові технічні роботи на енергоблоках було виконано достроково, включаючи ключовий етап – перезавантаження енергоблоків свіжим ядерним паливом. Завдяки оперативній та професійній роботі наших атомників ми впевнено пройдемо найскладніший для країни період та забезпечимо світлом і теплом Україну та українців, – заявив керівник "Енергоатому" Петро Котін.