Міністр Точицький заявив, що телемарафон триватиме до закінчення війни

Водночас міністр культури та стратегічних комунікацій виступив за більш якісний та освітній продукт.

mcsc.gov.ua

Національний телемарафон “Єдині новини” працюватиме до кінця війни, цензури в ньому немає. Про це 9 жовтня заявив новий міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький у своєму першому інтерв’ю на посаді, яке він дав "Голосу Америки".

- У своїй роботі я від початку спілкуюся як з більшістю у політиці, так і з меншістю. Але я сказав і буду продовжувати говорити: поки триває війна, "Єдині новини" будуть. Але ми маємо, як і в усьому, робити більш якісний продукт, щоб це було цікаво. Я казав і кажу, що поки є війна, нам потрібен "Єдиний марафон". Він потрібен для того, щоб ми робили єдині підходи, які будуть розбивати пропаганду, яку готує Російська Федерація стосовно нас, — сказав він.

На відміну від західних партнерів Точицький не бачить у національному телемарафоні обмеження свободи слова.

- Я не знаю, про яку цензуру йдеться. У будь-яких повідомленнях, які продукує міністерство, ви маєте зворотню адресу та завжди можете написати і сказати, що вам це не подобається або ви вважаєте інакше. Якщо в тих самих "Єдиних новинах" відбувається, скажімо, розмова з тим чи іншим гостем, я не бачу і не пам'ятаю, щоб хтось спеціально запрошував або ж не запрошував того чи іншого спікера, — заявив міністр.

Також Микола Точицький розповів, що після призначення на посаду провів зустріч з представниками телеканалів.

- Інший елемент, який важливий, до чого ми прийшли у спілкуванні з нашими колегами, - що це має бути проєкт більш освітнього характеру, де ми будемо більше пояснювати, наприклад, що є українська культура і що ми плануємо робити, щоб її зберегти. Я вважаю, що "Єдині новини" можуть бути тією платформою, де ми це все це можемо проговорювати і позбавлятися тих російських ворожих наративів, які були закладені в різні періоди розвитку України, — сказав він.