ДБР затримало Сергія Гнезділова, який публічно залишив військову частину

ДБР заявило, що військовослужбовцю 56 ОМПБр загрожує позбавлення волі до 12 років.

gp.gov.ua

ДБР затримало військовослужбовця 56 ОМПБр Сергія Гнезділова, який публічно заявив про залишення військової частини. Про це 9 жовтня повідомили сам Гнезділов у фейсбуці, а також ДБР та Офіс Генерального прокурора.

- Мене затримано, — написав Гнезділов.

Офіс Генерального прокурора сповістив, що наразі військового затримано в порядку ст. 208 КПКУ та вирішується питання щодо повідомлення про підозру. Його дії кваліфіковано як дезертирство (ч. 4 ст. 408 КК України).

Водночас ДБР заявило, що слідчі затримали військовослужбовця за підозрою у самовільному залишенні військової частини, вчиненому з метою ухилення від військової служби, в умовах воєнного стану (за ч. 4 ст. 408 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

- Демонстративне та публічне залишення військової частини в умовах воєнного часу є не лише аморальним по відношенню до побратимів, які залишилися на фронті, але й деморалізує суспільство та ініціює хибну дискусію, що однозначно працює на руку нашому ворогові, - заявили в ДБР.

Попередньо встановлено, що на початку вересня військовослужбовець був направлений до госпіталю для медичного огляду військово-лікарською комісією, однак насправді обстеження він не проходив та у медзакладі не перебував, а після завершення визначеного терміну ВЛК до місця несення служби не повернувся, навіть більше – впродовж двох тижнів фактично переховувався від правоохоронців, змінюючи місця та міста проживання.