Бізнес-партнерка родини Коболєва ще рік після його звільнення з "Нафтогазу" заробляла на тендерах компанії

Сьогодні дружина колишнього голови "Нафтогаз" Андрія Коболєва та ексзаступниця міністра розвитку економіки Світлана Панаіотіді розвиває ветеринарний бізнес.

Компанія ТОВ «НАФТОГАЗ ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ» заробляє сотні мільйонів гривень на підрядах АТ "Нафтогаз" та "Укгразвидобування". А до 2022 року її очолювала нині бізнес-партнерка дружини Андрія Коболєва Світлани Панаіотіді. Про це свідчать дані з відкритого реєстру "ОпенДата".

Так, сьогодні дружина колишнього голови "Нафтогаз" Андрія Коболєва та ексзаступниця міністра розвитку економіки Світлана Панаіотіді розвиває ветеринатний бізнес.

Спільно з  Квашніною  Мариною Володимирівною жінки є засновницями ТОВ «ЗВЕРОПОЛІС» зі статутним капіталом у 2000 грн та річним доходом у 7І8 млн грн (за 2023 рік). 

Водночас ця сама особа - Марина Квашніна з 2019 року стала керувати ТОВ «НАФТОГАЗ ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ». Приблизно в цей самий час Панаіотіді як раз перейшла з АМКУ працювати в Мінекономіки, а Коболєв очолював "Нафтогаз".

Квашніна була звільнена з посади директорки  «НАФТОГАЗ ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ» лише  у травні 2022 року. На цей час і Коболєв і  Панаіотіді  вже рік як були позбавлені своїх посад у державних структурах.

Тим часом  «НАФТОГАЗ ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ» протягом 2022 року здійснила продажі своїх послуг на суму в понад 236 млн грн. А основними замовниками цих послуг були, власне, "Нафтогаз" та "Укргазвидобування".

Відповідно, з  2018 року й донині Квашина та Панаіотіді перебувають у тісних бізнес зв'язках. А призначення Квашиної на керівну посаду у нафтогазові компанії збігається  з каденцією Коболєва та роботою Панаіотіді з Уряді. Тож зазначене може свідчити про опосередковану дотичність родини Коболєва до заробітків на тендерах державних нафтогазових компаній України навіть після їх офіційного звільнення з посад.

Нагадаємо, що Андрій Коболєв наразі обвинувачується НАБУ у незаконній виплаті собі багатомільйонної премії. Його рахунку у Ліхтенштейні нещодавно були арештовані судом.  

За даними детективів, упродовж 2018 року Коболєв  незаконно отримав кошти  "Нафтогазу" у сумі в понад 229,25 млн грн. Зокрема, у статусі очільника компанії (2014-2021 рр.) в травні 2018 року Коболєв "всупереч закону видав наказ про преміювання працівників компанії, на підставі якого йому самому було виплатили майже 261 млн грн (еквівалент $10 млн) за екстраординарні досягнення".  Всього, як кажуть у НАБУ, протягом 2017-2022 років Андрію Коболєву нараховано понад 413 млн грн доходів.