Зеленський прибув до Хорватії на третій саміт «Україна – Південно-Східна Європа»

Поїздку до Хорватії, про яку першими повідомили ЗМІ, підтвердив сам президент України.

t.me/V_Zelenskiy_official

Володимир Зеленський прибув до Хорватії. Про це президент України повідомив у своїх соціальних мережах.

- Прибув до Хорватії для зустрічі з Премʼєр-міністром Андреєм Пленковичем, представниками інших країн регіону та участі у вже третьому саміті «Україна – Південно-Східна Європа», - написав він.

З премʼєр-міністром Пленковичем Зеленський говоритиме про продовження оборонної співпраці, реабілітацію українських воїнів, які були поранені на передовій, а також про відбудову України.

- На саміті у форматі «Україна плюс 12 країн» обговоримо міжнародні зусилля заради наближення миру та реалізації Формули миру, наше спільне з партнерами реагування на безпекові виклики, а також взаємодію на шляху до Євросоюзу й НАТО, — додав глава держави.

Раніше 9 жовтня про візит Зеленського повідомило видання Index. Третій саміт «Україна – Південно-Східна Європа» відбудеться у місті Дубровник. Перший пройшов в столиці Греції Афінах у серпні 2022 року, другий – у лютому 2024 року у столиці Албанії Тирані.

Це перший візит президента України Володимира Зеленського до Хорватії від початку повномасштабного вторгнення Росії. На саміті в Дубровнику очікують президента Словенії Наташу Пірц-Мусар, президента Чорногорії Якова Милатовича, президента Косова Вйосу Османі, а також прем'єр-міністрів Кіріакоса Міцотакіса з Греції, Димитара Главчева з Болгарії, Еді Раму з Албанії, Християна Міцкоського з Північної Македонії та Боряну Кришто з Боснії і Герцеговини. Туреччина, Сербія, Румунія і Молдова будуть представлені на саміті на рівні міністрів закордонних справ. У саміті також візьмуть участь віцепрезидент Європейської комісії Дубравка Шуїця і генеральний секретар ОЕСР Матіас Корманн.