ПриватБанк знову очолив іноземець

Наглядова рада ПриватБанку оголосила про призначення шведського банкіра Мікаеля Бьоркнерта на посаду голови правління.

facebook.com/privatbank

Наглядова рада ПриватБанку оголосила про призначення шведського банкіра Мікаеля Бьоркнерта на посаду голови правління. Він замінить на посаді австрійця Герхарда Бьоша. Це рішення підбило підсумки міжнародного конкурсу, в якому взяли участь українці та іноземці. Про це повідомила пресслужба банку.

- Обрання пана Бьоркнерта, одного із топ банкірів Швеції, вкотре демонструє ефективність корпоративного управління ПриватБанку та здатність України попри війну залучати найкращих фахівців фінансового сектору. Цей крок також підкреслює послідовність України в питаннях інтеграції з Європейським Союзом та її прогрес на цьому шляху. Під керівництвом пана Бьоркнерта ПриватБанк і надалі відіграватиме значну роль у забезпеченні економічної стійкості України та її відбудові, - говориться в повідомленні фінансової установи.

Бьоркнерт має понад 25 років досвіду роботи у фінансовій сфері. Раніше він обіймав посаду керівника банківського бізнесу у Swedbank, голови ради директорів у Bankgirot (Швеція), а також був керівником міжнародних транзакцій у банку SEB (Естонія) та членом ради директорів Nasdaq (Швеція).

Попередник Бьоркнерта - Герхард Бьош - став новим головою правління ПриватБанку в травні 2021 року. Працював в Україні з 2010 року, коли став першим заступником голови правління "Райффайзен Банку Аваль".