На Львівщині відбувся унікальний футбольний матч, який потрапив до Книги рекордів України

У ньому взяли участь чотири однофамільні команди.

facebook.com/sport.lviv.oda

У селі Йосиповичі Стрийського району ветеран футболу Василь Левко організував перший футбольний чемпіонат України серед однофамільців. Відбувся він 29 вересня на місцевому стадіоні і зафіксували його у Книзі рекордів України. Про це повідомляє Управління молоді та спорту Львівської ОДА.

- Це перший чемпіонат України серед команд категорії F-1, тобто змагалися фамільні команди. Участь у спортивному заході взяли чотири футбольні дружини: Федорина, Попадюк, Юрків та Дрозд, - йдеться у повідомленні.

У матчі за третє місце команда «F-1 Дрозд» перемогла «F-1 Федорина» з рахунком 2:1.  А у фіналі зустрілися «F-1 Попадюк» та «F-1 Юрків». Обидві команди мали непогані шанси для взяття воріт, однак забити вдалося лише фамільній команді Попадюк, рахунок – 1:0.

Відтак, підсумкове становище команд таке:

Футбольні змагання серед однофамільців зафіксували у Книзі рекордів України. Представник Національного реєстру рекордів України (НРРУ) видав спеціальний сертифікат організатору турніру Василю Левку.

Надалі чемпіонат України з футболу серед команд категорій F-1 планують зробити щорічним, залучивши більше фамільних команд. Також на чемпіонаті зібрали 20 тисяч гривень на потреби Збройних сил України.