Поліція відреагувала на скандал із жінкою-"Богородицею", яка "зцілює" за гроші

Ганна Фесун називає себе Богородицею та пропонує послуги зцілення людей за гроші.

До поліції Києва не надходили заяви про нібито шахрайські дії Ганни Фесун, яка називає себе Богородицею та пропонує послуги зцілення людей за гроші. Про це правоохоронці повідомили у коментарі "ТСН".

- Складність полягає в тому, що жінка, яка вірить у таку допомогу, добровільно віддає або намагається віддати гроші. В ідеалі постраждала має звернутися з заявою до правоохоронних органів, яка буде прийнята, після чого буде вжито відповідних заходів. Станом на зараз питання залишається відкритим, тому що ознаки шахрайства є, а заяви, наскільки відомо – немає, – повідомили нам правоохоронці.

Історія з Ганною Фесун набула розголосу 7 жовтня після допису комунікаційниці Надії Потоцької. За її словами, "малознайома дівчина" попросила у неї грошей на оплату послуг Фесун, яка "енергетично" підтримує її коханого у комі. За даними hromadske, мова йде про редакторку Анну Луцюк. Сестра жінки написала, що Луцюк винна "десятки тисяч гривень за духовну працю богородиці".

Після розголосу у соцмережах Ганна Фесун вийшла в прямий ефір у Фейсбуці та розповіла, що Анна Луцюк звернулася до неї «з проханням урятувати життя». Тож вона «пішла на зустріч» з огляду на становище і «дала їй час на розрахунки». На запитання про те, чому за божі справи та порятунок вона бере гроші, Фесун відповіла так: «Якщо вас зачіпає, що інша людина заробляє своїм даром і талантом, розберіться з собою, що вас тригерить. Результати моєї праці видимі — діти народжені, зцілені родини, врятовані життя».

Ганна Фесун була власницею популярного кафе на Подолі Call me Cacao. Заклад закрився у 2020 році. За даними із відкритих джерел, жінка заборгувала понад 100 тисяч гривень за оренду приміщення.