Байден не їде на зустріч "Рамштайн" по Україні через урагани в США

Про рішення президента залишитися в країні повідомила прессекретар Білого дому Карін Жан-П'єр.

facebook.com/WhiteHouse

Президент США Джо Байден відклав свою поїздку до Німеччини, де на 12 жовтня запланована зустріч лідерів країн НАТО й президента України Володимира Зеленського на авіабазі "Рамштайн". Про це 8 жовтня повідомила прессекретар Білого дому Карін Жан-П'єр.

- З огляду на прогнозовану траєкторію та силу урагану "Мілтон" президент США відкладає свою поїздку до Німеччини й Анголи, щоб проконтролювати підготовку до урагану "Мілтон" і заходи реагування на нього, а також заходи з ліквідації наслідків урагану "Елен", - написала вона у соцмережі Х у вівторок.

На суботу була запланована зустріч Байдена в Берліні з канцлером Німеччини Олафам Шольцом, а також президентом Франції Еммануелем Макроном і прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером для переговорів щодо України. Після цього вони мали вирушити на авіабазу США в Рамштайні для додаткових переговорів з президентом України Володимиром Зеленським та 20 іншими лідерами включно з прем'єр-міністрами Італії, Польщі та Канади.

У межах візиту до Німеччини Байден мав головувати на зустрічі на рівні лідерів країн та урядів Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн". Також у Німеччині була запланована зустріч Байдена й Зеленського.