Другий Саміт миру навряд чи встигнуть провести у листопаді, — ОП

Лише 30-31 жовтня у Канаді відбудеться конференція щодо останнього пункту Формули миру президента Зеленського.

t.me/dashazarivna

Другий Глобальний саміт миру відбудеться після завершення тематичних конференцій, але навряд чи у листопаді. Про це 8 жовтня повідомила радниця з питань комунікацій керівника Офісу президента України Дарія Зарівна.

- Щодо Другого саміту миру, підготовка до якого триває. Маю дати роз’яснення. Протягом жовтня відбудеться низка тематичних конференцій по пунктах Формули миру. Остання така конференція пройде 30-31 жовтня. Питання дати проведення Другого саміту миру буде вирішуватись після завершення тематичних конференцій, — написала вона у своєму телеграм-каналі.

Раніше у вівторок Зарівна сказала у коментарі "Телеграфу", що наразі тривають конференції щодо кожного пункту Формули миру і другий Глобальний саміт миру навряд чи відбудеться у листопаді.

30-31 жовтня пройде остання тематична конференція у Канаді з гуманітарних питань – звільнення військовополонених, цивільних заручників та повернення дітей. 

- У листопаді Другий саміт миру ще не відбудеться. Але все для його підготовки вже має бути готове. Поки що проходять тематичні конференції за кожним пунктом Формули миру, які закінчуються ухваленням комюніке. Основні положення цих комюніке стануть основою для майбутнього мирного плану Другого саміту, — розповіла вона.

Видання зазначило, що другий Глобальний саміт миру Україна планувала провести до того, як у США відбудуться президентські вибори. Команда радниці глави Офісу президента відповідає за підготовку та ключові документи конференцій.