Під Кривим Рогом застреленим знайшли екскандидата в мери Дмитра Шевчика, — ЗМІ

Чоловіка знайшли мертвим на турбазі, слідство розглядає дві версії – самогубство або вбивство з мисливського карабіна.

svoi.kr.ua

У Криворізькому районі мертвим знайшли колишнього кандидата в мери Кривого Рогу Дмитра Шевчика. Про це 8 жовтня повідомили місцеві видання Свої Кривий Ріг та Весь Кривий Ріг. Дмитра Шевчика знайшли мертвим на турбазі у селі Кудашівка. Слідство розглядає дві версії – самогубство або вбивство з мисливського карабіна «Сайга», який зареєстрований на Шевчика. 

Згодом поліція Дніпропетровської області повідомила, що вказаним фактом розпочате кримінальне провадження. Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою додатковою кваліфікацією «самогубство».

- Повідомлення про смерть чоловіка на одній із баз відпочинку у Криворізькому районі надійшло до поліції 8 жовтня. Для встановлення всіх обставин події на місці працюють правоохоронці Криворізького районного управління поліції, криміналістична лабораторія, пересувна криміналістична лабораторія НДЕКЦ МВС та судово-медичний експерт. Триває огляд місця події, збір речових доказів, встановлення та опитування свідків, — сказано на сайті поліції Дніпропетровської області.

У квітні 2024 року Дмитро Шевчик втратив посаду генерального директора Центрального гірничо-збагачувального комбінату групи «Метінвест». У ході оптимізації було об’єднано три ГЗК в Кривому Розі. 47-річний Дмитро Шевчик перебував у шлюбі та мав трьох синів. 

У 2020 році Дмитро Шевчик балотувався у мери Кривого Рогу від партії «Слуга народу». За результатами голосування у першому турі він посів друге місце та вийшов у другий. Його конкурентом був чинний міський голова Юрій Вілкул, він зняв свою кандидатуру на користь представника від ОПЗЖ Костянтина Павлова. У 2015 році Дмитро Шевчик був обраний депутатом Дніпропетровської обласної ради від партії "Опозиційний блок". У 2010 році він був обраний депутатом Криворізької міської ради шостого скликання від партії «Інформаційна Україна».