Нардеп-втікач Дмитрук онлайн проголосував на засіданні правоохоронного комітету

Парламентарія, у якого виникли проблеми з законом, не виключили з правоохоронного комітету Верховної Ради.

facebook.com/artem.dmytruk.odessa

Народний депутат Артем Дмитрук, який незаконно виїхав з України, а також отримав підозру та перебуває у міжнародному розшуку, долучився до засідання парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності онлайн. Про це 7 жовтня повідомила голова громадської ініціативи «Голка» Ірина Федорів у своєму фейсбуці. 

Федорів зазначила, що участь у засіданні також взяли представники Національної поліції. На сторінці громадської ініціативи йдеться, що про це “Голку” проінформували одразу кілька нардепів. У коментарях до свого допису Федорів зазначила, що формально Дмитрука не могли не допустити до участі в засіданні. 

- Питання ж в іншому: з якого дива він досі член правоохоронного комітету? Це як комітет свободи слова і Шуфрич. Це ж було вже! - написала вона.

Також факт участі Дмитрука підтвердили у своєму телеграм-каналі парламентарій Олексій Гончаренко та член комітету Олександра Устінова в коментарі hromadske.

- За моєю інформацією, сьогодні Дмитрук дійсно брав участь у засіданні комітету з питань правоохоронної діяльності й навіть голосував у комітеті за один із законопроєктів, — написав Гончаренко.

Сам Дмитрук прокоментував це у себе в Instagram.

- Шок-контент. Народний депутат виконує свої обов'язки, — заявив він.

Згодом у Верховній Раді зареєстрували постанову про виключення Артема Дмитрука зі складу правоохоронного комітету. Один з її ініціаторів — глава комітету Сергій Іонушас.