Очільницю Хмельницької МСЕК арештували з альтернативою застави у 500 млн грн

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід Тетяні Крупі, у якої вдома знайшли 6 млн доларів готівкою.

t.me/espresotb

Печерський районний суд Києва арештував очільницю Хмельницької обласної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) Тетяну Крупу на 60 діб — до 3 грудня — із можливістю внесення застави розміром 500 млн грн. Про це 7 жовтня повідомив Офіс Генерального прокурора.

- За клопотанням прокурорів Офісу Генпрокурора Печерський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою очільниці обласної МСЕК, яку підозрюють у незаконному збагаченні (ст. 368-5 КК України). Підозрювану взято під варту з альтернативою внесення застави у сумі 500 млн грн. Саме на такому запобіжному заході наполягали прокурори у своєму клопотанні, — йдеться у телеграм-каналі Офісу.

Адвокатка керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК Анжеліка Моісєєва сказала у коментарі Еспресо, що буде подавати апеляцію.

- Як пані Тетяна буде вносити заставу, якщо Ви самі знаєте, де вона зараз знаходиться? Наразі невідомо чи буде хтось інший вносити заставу за неї. Є судове рішення. Моя підзахисна з ним не згодна, тому буде його оскаржувати, — заявила вона після засідання.