Через негоду є знеструмлення у шести областях України

Енергетики працюють над відновленням подачі електроенергії споживачам.

facebook.com/npcukrenergo

Енергосистема залишається збалансованою. Однак постійні ворожі атаки призводять до пошкоджень, що ускладнюють її роботу. Окрім того, через негоду є знеструмлення у 70 населених пунктах у шести областях. Про це повідомляє Міненерго.

- Внаслідок несприятливих погодних умов є знеструмлення у 26 населених пунктах в Одеській області, 14 населених пунктах у Київській області, 10 населених пунктах у Чернігівській області, 12 населених пунктах у Миколаївській області, 7 населених пунктах в Кіровоградській області та 1 населеному пункті у Черкаській області, - йдеться у повідомленні.

Водночас триває активне відновлення енергооб’єктів і підготовка енергосистеми до осінньо-зимового періоду. Українців закликають ощадно використовувати електроенергію у пікові години споживання, особливо у вечірній період навантаження з 17:00 до 22:00.

За минулу добу через обстріли і бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській та Чернігівській областях. У Запорізькій області внаслідок ракетного обстрілу вимикалась повітряна лінія, що призвело до знеструмлення побутових споживачів. У Чернігівській області внаслідок обстрілів повітряних ліній та підстанції знеструмлювались побутові споживачі. Загалом без світла залишались 1568 абонентів.