Українські полярники похвалилися поповненням - поблизу "Вернадського" вже 6 тюленят

Вчені стежать за малюками за допомогою дрону.

facebook.com/AntarcticCenter/

Поблизу української станції "Академік Вернадський" чергове поповнення серед тюленів Веддела. Всього цього сезону народилися вже шестеро тюленят. Серед них - чотири хлопчики та дві дівчинки. Про це повідомив і у Національному антарктичному науковому центрі.

- Загалом малюків уже шість: чотири хлопчики та дві дівчинки. За словами біолога 29 УАЕ Світозара Давиденка, всі вони добре почуваються та активно ростуть. Малята з мамою обрали нове місце відпочинку: на льоду в протоці між островом Вінтер, на якому народився новий тюлень, та островом Галіндез, де розташований "Академік Вернадський". Тепер їх можна бачити прямо із вікна станції, - йдеться у повідомленні.

Полярники відзначають, що поряд у льоду є велика тріщина та доступ до відкритої води. Це дає можливість самці залишати малюка і ходить харчуватися в океан, а новонароджене дитинча стає зовсім самостійним і незабаром буде вчитися плавати. За словами експедиторів, іноді вони повертаються на острів Вінтер, де знаходяться також три мами з дитинчатами. Одна сім'я знаходиться на островах Троє Поросят, а ще одна – за островом Гротто.