Росіяни атакували вночі дронами Київ та Одесу, а Дніпропетровщину - накрили вогнем із РСЗВ

Серед мирних людей є поранені.

t.me/dsns_telegram

Війська Росії в ніч проти 6 жовтня обстрілювали Україну з різних видів зброї, а також запускали дрони та ракети. Київ окупанти атакували "Шахедами" кількома хвилями з різних напрямків. Про це повідомили у пресслужбі обласної військової адміністрації.

- Повітряна тривога в місті оголошувалась тричі та тривала понад 5 годин. Силами та засобами ППО всі російські БПЛА, виявлені у повітряному просторі над Києвом та на підступах до міста, були знешкоджені. Попередньо у місті без руйнувань та постраждалих, - повідомили у відомстві.

Про сильні вибухи в Одесі повідомив уночі та мер міста Геннадій Труханов. Він закликав людей перейти в укриття та залишатися там до відбою повітряної тривоги. Спікер ОВА Олег Братчук заявив, що обласний центр зазнав атаки дронами та ракетами. У ДСНС України уточнили, що РФ атакувала "Шахедами" складські приміщення та вантажні автомобілі. Одна людина отримала тяжкі травми та була госпіталізована.

- Чергова бурхлива ніч для Одеси. Атаки "Шахедами" у кілька хвиль, балістика...було досить голосно. Про можливі наслідки атак чи збиття ворога пізніше доповідатимуть відповідні посадовці, - сказав Братчук у ранковому зверненні.

За даними голови Херсонської ОВ Олександра Проскудіна, за останню добу під вогнем опинилися 15 громад та Херсон. В результаті там загинула одна людина і 15 було поранено. Зафіксовано попадання у багатоповерхівку та приватні будинки. Також окупанти пошкодили газопровід, складське приміщення, господарські будівлі, машину "швидкої", автобус та приватні автомобілі.

На Дніпропетровщині під масованим обстрілом опинився Синельківський район. В результаті постраждали двоє людей. Також пошкоджено житлові будинки, автомобілі та сталися пожежі на відкритих територіях.

– Під ударом ворожої РСЗВ увечері була Синельниківщина. Постраждали 50-річна жінка та 56-річний чоловік. Вони перебувають у лікарні, отримують усю необхідну допомогу. За даними медиків стан пацієнтів середньої тяжкості. Пошкоджено три приватні будинки, два автомобілі та трактор. Горіли суха трава, стерня та сіно. Пожежу рятувальники приборкали, – повідомив голова ОВА Сергій Лисак.

За його словами, близько 10 разів окупанти атакували та Нікопольський район. Там армія РФ застосувала дрони-камікадзе та артилерію. Від російського обстрілу постраждали Нікополь, Покровська та Мирівська громади.