На Буковині священик звинуватив ТЦК у протиправних діях – військові відреагували

У ТЦК назвали відео провокаційним.

У суботу, 5 жовтня, у соцмережах розповсюдили відео, на якому священнослужитель УПЦ із Буковини заявляє про протиправні дії співробітників ТЦК Військові пояснили ситуацію, розповіли у Чернівецькому обласному ТЦК та СП.

Священнослужитель заявляє про протиправні дії військовослужбовців та намагався забрати від військових чоловіка, якого він нібито виростив. Священик представився Михайлом Жаром та розповів, що він – Герой України та інвалід І групи. Він емоційно закликав допомогти всіх, хто може і навіть звернувся до президента.

- Відео, поширене в соцмережах, на яких священнослужитель УПЦ заявляє про протиправні дії військовослужбовців, перешкоджає руху транспорту та провокує конфлікт, носить маніпулятивний характер і не відповідає ситуації, що відбулася. Громадянин, про який йдеться у відео, військовозобов'язаний, який під час перевірки не надав уповноваженим особам військово-облікові документи, зокрема про право на відстрочку. При уточненні даних в обласному об'єднаному центрі мобілізації громадянин поводився адекватно, скарг на дії військових не мав. Після надання відповідних документів, чоловікові надано можливість для оформлення відстрочки. У цей час священнослужитель зібрав групу людей, що заважало виконанню військовослужбовців заходів мобілізації. Водночас, намагаючись створити громадський резонанс, священик записав відео, - зазначили в ТЦК.

Військові додали, що протиправних дій з боку представників ТЦК та СП щодо чоловіка не було. Вони також закликали громадян та представників медіа критично ставитися до такого контенту, перевіряти достовірність інформації та довіряти офіційним джерелам.