На Закарпатті врятували ухилянта, який заблукав у горах і сам зателефонував прикордонникам

Порушник 12 годин блукав у лісі, намагаючись перетнути кордон.

dpsu.gov.ua

Прикордонники на Закарпатті виявили чоловіка, який намагався нелегально перетнути кордон зі Словаччиною, але заблукав у горах. Втративши орієнтацію та замерзнувши, він зателефонував на "гарячу лінію" Держприкордонслужби з проханням про допомогу. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Як зазначено в повідомленні, порушника було знайдено в лісі після більш ніж 12 годин блукань. 25-річний житель Києва виявився знесиленим, замерзлим та дезорієнтованим. Пізніше він зізнався, що через соцмережі знайшов посередника, який за 2000 доларів обіцяв допомогти йому перетнути кордон.

- Спробу перетину кордону було заплановано в районі села Дубриничі на Закарпатті. Киянин прибув туди ввечері та вирушив у ліс за вказаним маршрутом, але незабаром втратив орієнтири. Він провів ніч у горах, замерзаючи та перебуваючи під дощем. Коли стало зрозуміло, що він не зможе ні дістатися Словаччини, ні повернутися назад, він вирішив звернутися за допомогою до прикордонників, - зазначили у Держприкордонслужбі.

Прикордонні патрулі знайшли чоловіка знесиленим та переохолодженим. Він розповів, що сильно змерз і постійно чув звуки диких тварин. Прикордонники надали йому необхідну допомогу, надали сухий одяг та їжу. Тепер він має відповісти перед судом за спробу незаконного перетину державного кордону.