У Чернігові оголосили надзвичайну ситуацію - місто залишилося без води

Місцевих мешканців закликали запастись водою.

REUTERS

У Чернігові оголосили надзвичайну ситуацію місцевого рівня через аварію на каналізаційному колекторі. Про це повідомив виконувач обов'язків мера міста Олександр Ломако у своєму Телеграм-каналі.

- Аварія на каналізаційному колекторі на вулиці Глібова – надзвичайна ситуація місцевого рівня. Це рішення було ухвалено на екстреному засіданні міської комісії, - повідомив Ломако.

На цю мить співробітники "Чернігівводоканалу" перебувають на місці події та займаються пошуком пошкодженої ділянки колектора. За словами чернігівського градоначальника, у місті відключено 15 помпових станцій, що призвело до припинення подачі води вище 5-го поверху. ЖЕКи та ОСББ отримали доручення надати мешканцям доступ до приміщень з водопостачанням, а "Чернігівводоканал" організував підвезення води до постраждалих районів.

Станція перекачування стічних вод продовжує свою роботу, також йде демонтаж незаконних споруд на території колектора. В.о. мера закликав жителів зробити запас води на добу, а подальша інформація буде надаватися в міру розвитку подій.

- Термін його експлуатації минув двічі. 2019 року вже була велика аварія. Обстеження показало, що колектор становить серйозну екологічну загрозу та ускладнює нормальну роботу міста. Єдине рішення – повна заміна, оскільки верхню частину сильно пошкоджено газовою корозією, - зазначив він.