Під час розстрілу 16 військовополонених росіяни вбили бійців двох підрозділів ЗСУ

Близько 80% страт українських захисників відбулося у 2024 році, загалом відомо про загибель 93 бійців.

Під час наймасовішого розстрілу українських військовополонених було вбито бійців двох підрозділів ЗСУ. Про це 4 жовтня повідомив начальник Департаменту війни Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

- Станом на зараз нам відомо, що могли загинути бійці двох підрозділів Збройних сил України. Ми знаємо номери цих підрозділів. Ми попередньо встановили дані бійців. Але ми перевіряємо цю інформацію з поваги до їхніх рідних, щоб не помилитися у їхніх прізвищах, – сказав він.

Наразі українські правоохоронці направили запити військовим підрозділам, підрозділам розвідки, а також міжнародним партнерам, щоб зібрати якомога більше інформації про цей злочин.

За словами Бєлоусова, українське слідство має дані, де саме відбувся розстріл українських військовополонених і який підрозділ збройних сил РФ може бути причетний до вчинення цього злочину.

Близько 80% всіх страт українських військових росіянами відбулося у 2024 році. Загалом відомо про загибель 93 бійців, повідомляє РБК-Україна. Зміни у ставленні російських військових відносно українських військовополонених у значно гірший бік стали помітні з листопада 2023 року.