ДБР викрило «сімейний підряд» на Хмельниччині – чиновниця з сином заробили мільйони на ухилянтах

Під час слідчих дій посадовиця намагалась позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйона доларів через вікно.

t.me/DBRgovua

На Хмельниччині ДБР викрило керівницю Медико-соціальної експертної комісії (МСЕК)  та її сина, який обіймає посаду керівника облуправління Пенсійного фонду. Як повідомили у пресслужбі ДБР, «злочинна сімейка» збагатилась на підробці документів ухилянтів на мільйони доларів.

Син посадовиці обіймає керівну посаду в ГУ Пенсійного фонду України у Хмельницькій області. У нього з мамою знайшли лише готівкою майже $6 млн у різних валютах. У  жінки в робочому кабінеті було виявлено 100 тисяч доларів, а також низку підроблених медичних документів, списки ухилянтів із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Крім того, вдома у посадовців виявили майже 5 млн 244 тис. доларів, 300 тисяч євро, понад 5 млн гривень, брендові прикраси тощо. Також вилучено документи, які підтверджують незаконну діяльність посадовців та відмивання ними грошей через різні бізнес-проєкти.

За даними ДБР, під час слідчих дій посадовиця намагалась позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйона доларів через вікно.